"I killed Reagan, his wife and the Pope"

Valgkamp i El Salvador er noe helt annet enn valgkamp i Norge. El Frente- eller fronten – er det nest største partiet og Che Guevara er den store helten til landets "røde" befolkning.

Brigaden deltok på et par kampanjearrangementer i FMLNs regi –henholdsvis en konsert i regi av "Juventud de FMLN" (ungdomsorganisasjonen) og kampanjeavslutningsfesten.

Vi kunne høre de tunge rytmene fra konserten flere kvartaler før vi ankom Parque Centro América . Førsteinntrykket er 2-300 spennville ungdommer som energisk beveger seg i takt med musikken. Området er kledelig drapert med FMLN- propaganda og Che henger på veggen bak scenen og overvåker det hele.

Svette, utslitte og lykkelige over å være fremme gjør det godt å kunne slenge seg ned på gresset med en iskald cerveza (til den nette sum av 3 kroner!) og "observere" konserten. Gutter og jenter med røde pannebånd, t-skjorter med Che og andre FMLN- effekter rocker vilt til den revolusjonære hardrocken fra forskjellige lokalband fra San Salvador og omegn. Egentlig minner det hele meg litt om Quart-festivalen i Kristiansand, med sol, varme, pils, kul musikk, dreads, piercing, saggebukser og alt annet som hører festivallivet til. Det spesielle er den politisk ladede stemningen.

Der man i Norge må lete med lupe etter engasjementet får man det her som en knyttneve i magen, ..."and it feels allright".

Maja